Winter rit 2016

Van 16-01-2016 12:00 tot 16-01-2016 16:00
Geplaatst door voorzitter
Categorieën: Toertochten
Labels: verhard
Hits: 1587

Inschrijvingen gesloten!

Wegens de weersvoorspelling lijkt het ons verstandig om de winterrit dit jaar niet op 16 januari te rijden.


 

We verzamelen rond 12:00u om eerst te lunchen, daarna de rit en zijn rond 16:00u terug om weer op te warmen tijdens een diner.

De winter rit gaat alleen over verhade wegen en leidt ons door de Gelderse Vallei. Het relatief laag gelegen gebied heeft een nat karakter. Delen van het gebied zijn dan ook in vroegere tijden sterk venig geweest met blauwgrasland. Bijvoorbeeld in het Binnenveld (tussen Ede, Wageningen, Rhenen en Veenendaal) zijn hier nog sporen van te vinden en dit gebied wordt dan ook beschermd. Overblijfselen kan men ook terugvinden in plaatsnamen, zoals Veenendaal, Ederveen en Nijkerkerveen.

Ook de naam Barneveld heeft waarschijnlijk een natte oorsprong. De oudste vorm is Barnevelde (1174); als de naam in hedendaags Nederlands omgezet zou moeten worden, zouden we over Bronveld spreken. De naam betekent open terrein waar water opkwelt. Deze kwel is afkomstig uit de stuwwallen aan weerszijden van de vallei.

Het landschap kent een afwisseling tussen vooral grasland en kleine bos- en heidegebieden. Een voorbeeld van dat laatste is het bos- en heidegebied genaamd Erica ten westen van Barneveld. De oudste bebouwing ligt tegen de randen van de stuwwallen aan, met uitzondering van Barneveld. Dit gebied wordt gekenmerkt door vooral lage begroeiing. (Bron: wikipedia)

Voor de volledigheid: lunch en diner zijn voor eigen rekening. Als je wilt eten bij Buitenlust dan is het gewenst dat je Jan dat uiterlijk vrijdag 8 januari per sms laat weten (0621256248).


Gaan

  • Gravatar phil
  • Gravatar jan van den berg
  • Gravatar jomakra
  • Gravatar Knalerwt

Hallo Gast