Buitenlandweekend Harz

Van 16-09-2016 10:00 tot 18-09-2016 17:00
Bij Bad Grunz
Geplaatst door Oldtimer
Categorie├źn: Toertochten
Hits: 2917

TRANSALP club Nederland BUITENLANDWEEKEINDE 2016!
Bad Grund, Harz - Vrijdag 16 september t/m zondag 18 september 2016

Ook in 2016 staat er – natuurlijk! – weer een spectaculair buitenlandweekeinde op het programma van de Transalp Club Nederland. In de vorige Transalper hebben jullie een vooraankondiging kunnen lezen, en inmiddels hebben we het hotel bezocht en een mooie rondrit uitgezet. Een buitenlandweekeinde in het najaar is erg goed bevallen, dus ook voor de 2016 editie hebben we voor dit jaargetijde gekozen. Voordeel is tevens, dat er minder ‘toeristisch’ verkeer op de weg zal zijn.
Voor 2016 hebben we er voor gekozen, om de locatie exclusief af te huren. We hebben 26 bedden tot onze beschikking (exact het deelnemersaantal van afgelopen jaar!) en je kunt een volledig arrangement verwachten van vrijdag tot en met zondag.

LET OP: de inschrijvingen zijn reeds gesloten voor dit buitenlandweekend!

 

Bijgaand het (voorlopige) programma:

Vrijdag 16 september
17:00-18:30 aankomst bij het Harz Biker Hotel Harmonie in Bad Grund, kennismaken met de overige deelnemers, apperatiefje in de gezellige bar-lounge van het hotel
19:00 (vanaf): Uitgebreide BBQ buffet. Volg je een dieet, heb je een voedselallergie of eet je vegetarisch? Laat dat dan bijtijds weten in het tekstvlakje onderaan het aanmeldformulier.
De uitbater van ons hotel heeft ons verzekerd, dat ook voor de ‘late arrivals’ de BBQ aan zal blijven. Maar wordt het extreem laat, laat ons dat dan ff bijtijds weten door het sturen van een SMS of WhatsApp (na aanmelding krijg je alle gegevens).

Zaterdag 17 september
Vanaf 8:30: ontbijtbuffet. Lekker relaxed wakker worden van de overdosis schone boslucht die je gisteren al hebt ingesnoven in dit ‘Luftkuhrort’ (dat laatste zal ik vast fout schrijven, maar de omgeving schijnt gezond voor geest en lijf te zijn, lol)
Na het ontbijt is het in de beste traditie van het TCN buitenlandweekeinde ‘vrijheid-blijheid’. Je kunt de route rijden die we ter plekke hebben uitgezet (220 kilometer, rijtijd ca 5 uur), je eigen plan trekken of één van de vele bezienswaardigheden in de buurt bezoeken. Bijvoorbeeld het motor- en automuseum in Eschershausen, de historische zilvermijn in Bergstadt Lautenthal, de Biker Ranch bij de westernstad Pullman City in Oberharz am Brocken en aangezien we onder de TCN leden een hoog aantal techneuten hebben, mag het Luftfahrt & Technik museum in Wernigerode ook niet ontbreken. Illuster en zelfs een beetje luguber… KZ Gedenkstätte Mittelbau-Dora in Nordhausen. Onder dwang werkten hier talloze dwangarbeiders onder ondenkbare omstandigheden diep onder de grond aan één van Hitlers ‘wonderwapens’, de V2 raket. De mijnschachten waar veel dwangarbeiders het leven lieten, is nu als indrukwekkend herinneringscentrum opengesteld voor het publiek.
Vanaf 18:30 staat het uitgebreide dinerbuffet voor ons klaar in het hotel; en omdat we óók nog iets te vieren hebben (de TCN bestaat in 2016 immers 25 jaar!) zorgen we uiteraard voor een toetje. Daarna kunnen we lekker nadrinken aan de gezellige bar-lounge van het hotel.

Zondag 18 september
Het is alweer voorbij… Na het ontbijtbuffet uitchecken, je verblijf verlengen of terug naar huis.

Maar waar gaan we naar toe?
Ook voor de 2016 editie gaan we weer naar Duitsland! Maar we gaan iets verder de ‘Bundesrepubliek’ in als vorig jaar, namelijk naar de Harz! Midden in de Harz, in het schilderachtige bergdorpje en kuuroord Bad Grund, ligt het ‘Biker Motel Harmonie’. De uitbater is zelf een enthousiast motorrijder en zal ons gastvrij ontvangen.


Op http://biker-hotel-harz.de/ kun je het hotel en de omgeving alvast ‘digitaal’ bezoeken.

Wat kost het?
Deelname aan het buitenlandweekeinde 2016 kost slechts € 85,- per persoon (gebruik van een tweepersoonskamer). We hebben 10 tweepersoonskamers in de aanbieding, en 2 appartementen met twee slaapkamers (1x 2p + 1x 1p per appartement). We hebben dus 2 éénpersoonskamers, die de badkamer (alle kamers zijn voorzien van douche + toilet) moeten delen met de overige gebruikers van een appartement.
De kosten voor een 1p bed in het appartement kunnen daarmee op het zelfde niveau gehouden worden als bij gebruik van een 2 persoons kamer, € 85,-!

Wat krijg je hiervoor?
1x uitgebreide BBQ buffet na aankomst op vrijdagavond
1x uitgebreide dinerbuffet met toetje op de zaterdagavond
2x ontbijtbuffet op zaterdag en zondagochtend
2 overnachtingen en een hoop gezelligheid!

AANMELDEN:

LET OP: de inschrijvingen zijn reeds gesloten voor dit buitenlandweekend!

Gebruik de knop 'deelnemen' hierboven. Vergeet niet om bij gebruik van een tweepersoonskamer te melden met wie je de kamer deelt; bij gebruik van één van de 2 appartementen is sowieso het delen met de éénpersoonsgasten (maximaal twee) inbegrepen. Wellicht in dat geval ook handig om zelf af te stemmen met wie je de kamer wilt delen.

Je aanmelding is pas definitief, als onze penningmeester de betaling heeft ontvangen op NL77 RABO 0335 9989 09 o.v.v. Buitenlandweekend 2016 en jouw forumnaam.

Roadbooksuggestie (*gps) en details ontvang je na aanmelding, eind augustus / begin september per e-mail.


Tot dan,
Bernard & Kitty.

Gaan

 • Gravatar Zandhaas
 • Gravatar Berichtende Indiaan
 • Gravatar vermeulen
 • Gravatar Zeegie
 • Gravatar MartinW
 • Gravatar ErikB
 • Gravatar Eric Koog a/d Zaan
 • Gravatar Goobi
 • Gravatar marloeske13
 • Gravatar Ton17
 • Gravatar Knalerwt
 • Gravatar Mariska
 • Gravatar Mars
 • Gravatar Gilbert N
 • Gravatar Maybee

Activiteiten

Hallo Gast