Verhuizing TCN Forum

Van 23-02-2019 08:00 tot 24-02-2019 23:57
Geplaatst door TCN Webmaster
Categorieën: Evenementen

 

In het weekend van 23/24 februari a.s. gaat de Internetcommissie het TCN Forum verhuizen.Wat betekend dit voor jou als forumgebruiker?

In het weekend van de verhuizing zullen zowel forum als website niet beschikbaar zijn. Een aantal kleine dingen kunnen wij helaas niet meeverhuizen. Wij streven er wel naar om het oude forum nog enige tijd online te houden (enkel ter raadpleging). Je kunt echter ook nu al actie ondernemen.

Persoonlijke Berichten

Persoonlijke berichten zullen niet worden overgezet naar het nieuwe forum. Mocht je berichten hebben in je persoonlijke mailbox, die je graag wil bewaren, dan kun je die het beste lokaal opslaan (kopiëren en pakken of screenshot).

Op het nieuwe forum zal de mogelijkheid om persoonlijke berichten te versturen wel blijven bestaan. Iedereen begint echter met een schone lei.

Profielplaatjes (avatars)

Ook de profielplaatjes zullen niet worden meegenomen naar het nieuwe forum. Na de verhuizing kun je wel een nieuwe avatar instellen. Ben je gehecht aan je avatar en heb je lokaal geen kopie ervan staan, dan kun je je huidige avatar lokaal opslaan. Ga hiervoor naar Profiel | Forumprofiel, rechtsklik op je avatar en kies de optie om het plaatje op te slaan.

Maak je gebruik van een standaard avatar uit de galerij, dan hoef je nu geen actie te ondernemen. De standaard avatars zullen ook in het nieuwe forum beschikbaar zijn. Je moet dit wel opnieuw instellen.

Na de verhuizing

Als de verhuizing is afgerond, vormt het nieuwe forum een onderdeel van de website. Het menu zal worden aangepast en de forumlink brengt je dan naar het nieuwe forum. Ben je ongeduldig en wil je een kijkje nemen zodra het nieuwe forum online is? Zet dan de notificatie aan voor het TCN Forum gaat verhuizen topic (knopje Notificatie bovenaan). Wij zullen na afronding aldaar het allerlaatste bericht in het oude forum plaatsen. Je krijgt dan een email zodra dit gebeurt.

Toekomst

Het uiteindelijke doel is om ook de ledenadministratie te integreren in de website. Het samenvoegen van forum en website dient als voorbereiding op de volgende stap. Wij zullen dus nogmaals voor korte tijd website en forum offline moeten halen om dit de bewerkstelligen. Dit zal tzt. worden aangekondigd. De verwachting is dat dit een puur administratieve handeling wordt zonder gevolgen voor gebruikers van forum en website (anders dan het tijdelijk offline halen).

Vragen?

Mocht je vragen hebben, dan kun je ze het best op het forum stellen, als reactie op het TCN Forum gaat verhuizen topic. Je mag ook een mailtje sturen aan de TCN Webmaster.