TCN Forum gaat verhuizen

10 feb 2019 20:00 #1 door Baardaap
TCN Forum gaat verhuizen werd gestart door Baardaap
Verhuizing TCN Forum 23/24 februari 2019
In het weekend van 23/24 februari a.s. gaat de Internetcommissie het TCN Forum verhuizen.


Wat betekend dit voor jou als forumgebruiker?

In het weekend van de verhuizing zullen zowel forum als website niet beschikbaar zijn. Een aantal kleine dingen kunnen wij helaas niet meeverhuizen. Wij streven er wel naar om het oude forum nog enige tijd online te houden (enkel ter raadpleging). Je kunt echter ook nu al actie ondernemen.

Persoonlijke Berichten

Persoonlijke berichten zullen niet worden overgezet naar het nieuwe forum. Mocht je berichten hebben in je persoonlijke mailbox, die je graag wil bewaren, dan kun je die het beste lokaal opslaan (kopiëren en pakken of screenshot).

Op het nieuwe forum zal de mogelijkheid om persoonlijke berichten te versturen wel blijven bestaan. Iedereen begint echter met een schone lei.

Profielplaatjes (avatars)

Ook de profielplaatjes zullen niet worden meegenomen naar het nieuwe forum. Na de verhuizing kun je wel een nieuwe avatar instellen. Ben je gehecht aan je avatar en heb je lokaal geen kopie ervan staan, dan kun je je huidige avatar lokaal opslaan. Ga hiervoor naar Profiel | Forumprofiel, rechtsklik op je avatar en kies de optie om het plaatje op te slaan.

Maak je gebruik van een standaard avatar uit de galerij, dan hoef je nu geen actie te ondernemen. De standaard avatars zullen ook in het nieuwe forum beschikbaar zijn. Je moet dit wel opnieuw instellen.

Na de verhuizing

Als de verhuizing is afgerond, vormt het nieuwe forum een onderdeel van de website . Het menu zal worden aangepast en de forumlink brengt je dan naar het nieuwe forum. Ben je ongeduldig en wil je een kijkje nemen zodra het nieuwe forum online is? Zet dan de notificatie aan voor dit topic (knopje Notificatie bovenaan). Wij zullen na afronding aldaar het allerlaatste bericht in het oude forum plaatsen. Je krijgt dan een email zodra dit gebeurt.

Toekomst

Het uiteindelijke doel is om ook de ledenadministratie te integreren in de website. Het samenvoegen van forum en website dient als voorbereiding op de volgende stap. Wij zullen dus nogmaals voor korte tijd website en forum offline moeten halen om dit de bewerkstelligen. Dit zal tzt. worden aangekondigd. De verwachting is dat dit een puur administratieve handeling wordt zonder gevolgen voor gebruikers van forum en website (anders dan het tijdelijk offline halen).

Vragen?

Mocht je vragen hebben, dan kun je ze het best hier stellen, als reactie op dit bericht. Je mag ook een mailtje sturen aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Discussie gesloten.
18 feb 2019 20:33 #2 door Herman
Beantwoord door Herman in topic TCN Forum gaat verhuizen
Hallo internetcommisie,

Bied de overgang mogelijk ook nog voordelen danwel extra gebruikers mogelijkheden op het nieuwe forum voor de TCN leden ?
Mocht dit zo zijn leuk om even te horen wat dit zoal zou kunnen zijn.

Met vriendelijke Groet Herman
Discussie gesloten.
18 feb 2019 21:27 #3 door Baardaap
Beantwoord door Baardaap in topic TCN Forum gaat verhuizen

Bied de overgang mogelijk ook nog voordelen danwel extra gebruikers mogelijkheden op het nieuwe forum voor de TCN leden ?
Mocht dit zo zijn leuk om even te horen wat dit zoal zou kunnen zijn.


Het biedt in eerste instantie voordelen voor de internetcommissie en, later, voor de ledenadministratie. ;)

Voor de gebruikers van het forum trachten wij alle functionaliteit te behouden. Alle extra's zijn mooi meegenomen. Het voornaamste voordeel, nadat we ook de ledenadministratie hebben geïntegreerd, is administratief. Je hebt straks nog maar één account nodig om alle zaken mbt. de TCN te regelen. Dit zijn er nu nog drie. Maar oordeel zelf! Sinds de motorbeurs staat de nieuwe omgeving open voor iedereen1 om alvast een kijkje te nemen.

1 Mocht de testomgeving het niet trekken vanwege het overweldigende aantal nieuwsgierige forumleden, dan behouden wij ons het recht voor om de toegang weer te beperken tot het testpaneel.
Discussie gesloten.
24 feb 2019 13:19 #4 door Baardaap
Beantwoord door Baardaap in topic TCN Forum gaat verhuizen
Het oude forum is nog beschikbaar ter inzage. Je vindt het op transalpclub.nl/smf
Discussie gesloten.
Tijd voor maken pagina: 0.089 seconden