Hulp

(werk in uitvoering)

Welkom op het TCN Forum. Hier vind je antwoorden op veel voorkomende vragen. Mocht het antwoord op jouw vraag er niet tussen staan, dan kun je hem stellen in het forum in categorie Algemeen, onderwerp Alles over het TCN Forum.

Inhoud

Migratie van SMF naar Kunena

Tijdens de migratie konden een aantal zaken niet worden overgezet naar het nieuwe forum.

Avatar

Avatars (profielplaatjes) zijn niet overgezet. Dit moet je opnieuw instellen. Dit doe je in je profielinstellingen. Je kunt, zolang het oude forum nog online is, eventueel je oude avatar daar downloaden en vervolgens in het nieuwe forum opnieuw gebruiken.

Persoonlijke Berichten

Persoonlijke berichten zijn eveneens niet mee verhuisd naar het nieuwe forum. Dit komt omdat het Personal Message System (PMS) een apart stuk software is en er geen oplossingen bestaan, die het mogelijk maken om deze berichten te migreren. Zolang het oude forum nog online is, kun je ook je persoonlijke berichten, aldaar, nog raadplegen.

Handtekening

Je handtekening is wel verhuisd, maar wordt mogelijk niet goed weergegeven. Je kunt dit eenvoudig aanpassen in je profiel.

Standaard Forum Instellingen

De standaardinstellingen voor het forum zijn als volgt:

kunena profile settings

 

Item Standaard Toelichting
Berichtvolgorde Oudste bericht eerst Soorteer berichten van oudste (boven) naar nieuwste (beneden)
Abonneren bij reactie Ja Je krijgt e-mail notificaties bij een nieuw bericht in het topic, waarop je hebt gereageerd.
(kan per reactie worden uitgezet)
Tijdslimiet voor recent   Sinds laatste bezoek   Bij Recente Berichten / Recente Onderwerpen geldt alles sinds tijdlimiet als recent.

Abonnementen

Een abonnement betekend e-mail notificatie. Je kunt een abonnement nemen op onderwerpen, maar ook op categorieën (boards). In het laatste geval krijg je bericht als er een nieuw onderwerp is begonnen in de categorie waarop je bent geabonneerd.

Als je de optie Abonneren bij reactie uitzet kan het zijn, dat je toch nog e-mail ontvangt. Standaard abonneer je namelijk op elk onderwerp waarop jij reageert. Alle bestaande abonnementen vind je terug in je forumprofiel. Daar kun je ze ook uitzetten.

Om helemaal geen e-mail meer te ontvangen moet de optie Abonneren bij reactie op nee staan en je lijst met abonnementen leeg zijn.

Hulp met het plaatsen van berichten

Link naar een specifiek bericht

Hoe kun je verwijzen naar een specifiek bericht binnen een onderwerp?

In de lijst met berichten vind je bovenaan elk bericht datum en tijd wanneer het bericht is geplaatst (en mogelijk bewerkt. Daarnaast zie je het volgnummer van het bericht binnen het onderwerp.

Rechts klik op het volgnummer en kies link kopieren. De link brengt je direct naar het bericht, dat mogelijk ergens op pagina N binnen het onderwerp staat.

YouTube

Er is geen speciale tag voor YouTube filmpjes. Deze worden automagisch herkend en ingebonden (embedded). Plaats ze zonder enige tag in je bericht.

Vertrouwelijke informatie

Er zijn twee manieren om vertrouwelijke informatie (bv. telefoonnummer, e-mailadres) in je bericht te plaatsen:

Optie Symbool Betekenis
Hide Informatie is enkel zichtbaar voor ingelogde gebruikers
Confidential Informatie is enkel zichtbaar voor moderatoren

 

In beide gevallen voorkom je dat de vertrouwelijke informatie door zoekmachines wordt geïndexeerd. Gebruik je Hide in een categorie (board), die enkel toegankelijk is voor TCN-leden, dan voorkom je daarmee ook dat niet-leden de informatie te zien krijgen.

Tijd voor maken pagina: 0.044 seconden