Forum gedragsregels / Policy

13 dec 2008 12:25 - 03 feb 2011 08:41 #1 door Forum Admin
Forum gedragsregels / Policy werd gestart door Forum Admin
Transalp Club Nederland Forum 'User Policy'
Versie 1.1 - 3 februari 2011

Waarom een User Policy en wat is het?

Op het Transalp Club Nederland Forum is veel toegestaan maar niet alles. Hieronder een opsomming van zaken die niet toegestaan zijn plus een aantal richtlijnen waaraan je je dient te houden als deelnemer aan forumdiscussies. Bepaalde zaken kunnen buiten deze categorieën vallen, terwijl ze toch niet gewenst zijn. Het is dan aan de moderators om te bepalen of dit wel of niet is toegestaan. De moderators hebben in dit geval altijd het laatste woord, indien je het echt niet eens bent met een beslissing, dan kun je één van de forumbeheerders (moderators) daarvan op de hoogte stellen.

Wat is niet toegestaan op het Transalp Club Nederland Forum?

1.1
Schokkend materiaal
Plaatjes of filmpjes met schokkende inhoud zijn niet gewenst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan foto's van zwaargewonde slachtoffers van ongevallen of erotische afbeeldingen. Nooit openlijk zulke foto's posten dus. Een link naar zo'n foto kan in sommige gevallen toegestaan zijn mits erg duidelijk staat aangegeven dat de content achter de link schokkend kan zijn. Het laatste woord is hier ook aan de moderators, die beslissen in zo'n geval of iets wel of niet door de beugel kan.

1.2
Spam
Spam oftewel het reclame maken voor een bepaalde URL is niet toegestaan. Uitzonderingen zijn links naar non-profit sites waar iedereen belang bij kan hebben, denk bijvoorbeeld aan websites over gestolen motoren of sites over het importeren van motoren uit het buitenland. Commerciële sites promoten is verboden tenzij er een duidelijk samenwerkingsverband is tussen de betreffende adverteerder en het Transalp Club Nederland Forum. Persoonlijke sites zijn, mits motor- gerelateerd, toegestaan. Een andere uitzondering is als het posten van een URL juist erg zinvol is in de betreffende context. Denk aan topics over persoonlijke homepages.

1.3
Flamebaits
Met de groei van het Transalp Club Nederland Forum krijgen we steeds meer gebruikers online, gebruikers met allemaal hun eigen mening. Die meningen willen in de discussies nog wel eens botsen. Laat je echter nooit verleiden tot scheldpartijen, oftewel raak niet verzeild in flamewars. Als je het niet eens bent met iemand anders, probeer hem dan door middel van een goede beargumentatie te verslaan en niet door middel van schelden of door je tegenstander belachelijk te maken.

1.4
Commerciële topics
Het is niet toegestaan om commerciële topics te openen op het forum. Als je interesse hebt in adverteren op het Transalp Club Nederland Forum kun je contact opnemen met de forumbeheerders. Zij zullen dan de mogelijkheden met je bespreken.

1.5
Discriminatie
Discriminerende opmerking of openlijk racisme zijn logischerwijs niet toegestaan op het Transalp Club Nederland Forum. Als dit geconstateerd wordt, kan dit leiden tot een officiële waarschuwing van de moderator naar de betreffende gebruiker met alle gevolgen van dien. Pas goed op dat je niet te ver gaat in discussies.

1.6
Licenties en  copyright schendingen
Dat men thuis ladingen illegale muziek of software heeft is niet ons probleem. Wat wel ons probleem is, is als men dit op het Transalp Club Nederland Forum gaat aanbieden of dat men hier links neerzet naar sites waar deze software, muziek, boeken of films zijn te verkrijgen. Wij kunnen hier grote problemen mee krijgen met instanties die hierop controleren.

Niet toegestaan zijn onder andere:
• Warez, cracks, no-cd patches en dergelijke.
• MP3's met copyrighted inhoud
• DivX films met copyrighted inhoud
• PDF of andere bestanden met copyrighted inhoud

1.7
Illegale activiteiten
Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanbieden van gestolen voorwerpen via het Transalp Club Nederland Forum. Het mag duidelijk zijn dat dit absoluut niet is toegestaan. Het is niet altijd te controleren of iets gestolen is, maar indien dit geconstateerd wordt volgt een slot op het topic en een waarschuwing voor de topicstarter cq. poster van de post.


2. Ongewenst gedrag & forumrichtlijnen

Andere zaken die van belang zijn wanneer je deelneemt aan de discussies op het Transalp Club Nederland Forum:

2.01
De zoekfunctie
Het forum beschikt over een uitgebreide zoekfunctie: bovenaan je scherm zie je het knopje ”Search”. Veel vragen zijn al vaker gesteld op dit forum dus voordat je zelf een topic met een vraag post is het zinvol eerst eens deze zoekfunctie te gebruiken. De kans is namelijk groot dat je via deze weg een antwoord op je vraag vindt. De zoekfunctie is er niet voor niks, gebruik hem dus ook!

2.02
Meerdere reacties achter elkaar in één topic posten
Denk hierbij aan als je bijvoorbeeld meerdere mensen wilt quoten, het is dan gewenst dat je al die quotes in één reactie zet en niet verspreid over meerdere posts. 

2.03
Cross-posten
Het is niet toegestaan om hetzelfde topic in meerdere fora aan te maken. Als je bijvoorbeeld een Transalp te koop hebt staan, dan is het niet de bedoeling dat je dit in zowel het Transalp-forum als in Vraag en aanbod post. Hou het bij één (het juiste) forum! Indien crossposten geconstateerd wordt zullen alle, behalve 1, topics op slot worden gezet.

2.04
HOOFDLETTERGEBRUIK
Titels van topics die volledig in hoofdletters zijn geschreven komen uitermate schreeuwerig over en zijn daarom niet gewenst, let hierop!

2.05
Reacties
Het forum heeft als doel te discussiëren over allerlei zaken. Als je je in een discussie mengt, post dan ook een nuttige reactie. Kom met argumenten en stellingen. Een reactie met alleen een smiley of de mededeling dat je het er niet mee eens bent voegt niets toe aan de discussie en is dan ook niet wenselijk.
En als een topic je niet aanstaat, laat het dan gewoon links liggen.

2.06
Off-topic reacties posten
Probeer je reacties zoveel mogelijk 'on-topic' te houden, hou je bij het onderwerp dus. Zo nu en dan een grappige reacties tussendoor is geen probleem maar verziek er geen topics mee aub. Indien er een waarschuwing van een moderator volgt om on-topic verder te gaan, volg dit dan ook op! Maak liever gebruik van personal messages (PM's) of e-mail.

2.07
Verkooptopics
Het forum biedt de mogelijkheid om motoren en motorgerelateerde items te verkopen in “Vraag en Aanbod”. Er is niks mis mee om kritische vragen te stellen als je interesse hebt om het te kopen. Maar ga niet het hele topic ruïneren met negatieve posts. Je mag er van uitgaan dat een potentiële koper zich goed georiënteerd heeft en zelf vragen kan stellen. Ook al heb je geen interesse, probeer het topic netjes te houden. Je vindt het ook niet leuk als iemand jouw verkooptopic ruïneert.

2.08
Moderators
Het forum heeft momenteel een aantal moderators die alles in goede banen leiden. Het is dan ook niet nodig om in een topic een verzoek te posten om het topic te verplaatsen of op slot te doen. De moderators zullen dit vanzelf doen. Uiteraard geldt dit niet voor je eigen topics (bv. verkooptopics). Mocht het zo zijn dat de moderators onverhoopt iets over het hoofd zien dan kun je ze het beste een mailtje sturen.

2.09
Duidelijke titels
Als je een topic post, zorg dan voor een duidelijke titel. Deze moet bij voorkeur de vraag of inhoud van het topic kort omschrijven. Een titel als "Check dit!" is dus niet de bedoeling. Duidelijke topictitels zorgen er ook voor dat men later gemakkelijker oude topics terug kan vinden door middel van de zoekfunctie.

2.10
Problemen met je password
Indien je om wat voor reden niet meer in staat bent om je account te gebruiken, stel dan één van de moderators daarvan op de hoogte. Die kunnen je wachtwoord opnieuw aanvragen of wellicht eventuele andere problemen oplossen.

2.11
Smiley gebruik
Smilies zijn leuk en vaak ook nuttig om emoties weer te geven, iets wat anders vrij lastig gaat via een medium als het internet. Gebruik ze echter wel met mate, 10 smilies achterelkaar is nergens goed voor dus let hierop. Ook is het belangrijk de juiste smilies te gebruiken, het is erg gemakkelijk om verkeerd te worden begrepen bij onjuist smileygebruik.

2.12
Topics omhoog 'schoppen'
Als je een tijdje geen reacties krijgt in een net gepost topic zakt het topic al snel in de lijst met topics. Een populaire methode om je topic weer onder aandacht te brengen is er zelf een post inzetten zodat het topic weer stijgt, oftewel je topic weer omhoog schoppen. Het is niet gewenst dat je dit al na enkele uren na het openen van een topic al doet, het wordt pas gedoogd nadat je topic niet meer in de Actieve onderwerpenlijst staat mits het met mate gebeurt, dus niet dagenlang bezig blijven hiermee. Doe het alleen als je denkt dat het zinvol is. We vertrouwen hierbij op je gezonde verstand. Let hier aub. op.

2.13
Posten van foto’s
Als je een foto bij je bericht of je profiel plaatst, hou dan in de gaten dat de bestandsgrootte niet de spuigaten uitloopt. Er zijn meer dan genoeg forumleden die met een analoog modem inbellen, en als je (profiel) foto 1 Mb in beslag neemt levert dit enorme doorlooptijden e/o vertragingen op voor die gebruikers. Verklein je foto’s tot acceptabele bestandsomvang (± 75 tot 100 Kb), of plaats de foto achter een link met de mededeling dat het grote bestanden betreft.

2.14
Aankondigingen van evenementen
Het is niet toegestaan om niet-clubevenementen via dit forum aan te kondigen als dit evenement in een gelijke tijdsspanne valt als een officieel TCN-clubevenement wat of via de kalender op de clubsite of via de Transalper is aangekondigd. De moderators behouden dan het recht om zonder enige vorm van overleg het gehele topic met de aankondiging te verwijderen.

2.15
Toegang weigeren

De beheerders behouden zich het recht voor om mensen zonder opgave van reden de toegang tot het forum te weigeren en om te allen tijde berichten aan te passen of te verwijderen.

2.16 Aanpassen/verwijderen van berichten.

Het ongevraagd aanpassen/verwijderen van berichten is een bevoegdheid van de moderators en administrators. Ter beoordeling van de moderators en administrators kunnen berichten die niet terzake dienend zijn danwel een onnodig waardeoordeel geven zonder verdere berichtgeving worden verwijderd. 

2.17 Arbitrage

In alle gevallen waarin deze forumregels geen uitsluitsel bieden hebben de moderators altijd het laatste woord.


Tot slot

Eventuele vragen over deze policy kunnen worden gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Discussie gesloten.
Moderators: Huib@1100
Tijd voor maken pagina: 0.063 seconden