Oostrit

Van 17-06-2023 10:00 tot 17-06-2023 17:00
Geplaatst door TCN Toer
Categorieën: Toertochten
Hits: 1634

De rit start net ten zuiden van Nijmegen bij McDonalds Malden. Vanaf daar start de 150 kilometer lange, volledig verharde route die via Malden en Groesbeek in Duitsland de Rijn oversteken naar de Achterhoek om bij 's Heerenberg weer Nederland binnen te komen. Na de lunch in Doetinchem steken we bij Zutphen de Ijssel voor de eerste keer over. Met een grote bocht gaan we tussen Brummen en Eerbeek naar Dieren om bij Doesburg weer de Ijssel over te steken. Via (Achter)Drempt, Hoog en Laag Keppel rijden we de Liemers in om in Duiven bij Café Van Dorth te eindigen. We hebben als Stammtisch Oost (Marien) hier een speciale TCN ijscoupe kunnen regelen, met de weersverwachting is dit een mooie Plus.

Robin heeft de rit die Willem heeft bedacht voorgereden, overal is er goed, hard wegdek, geen gravel. Op een paar punten gaat de route via de ventweg, maar mocht je op de doorgaande weg rijden dan komt het altijd goed.

Aangezien het centrum van Doetinchem grotendeels autovrij is parkeren we op de Varkensweide, hier kun je met de motor tussen de paaltjes door.
Vanaf daar is het 6 minuten lopen naar het Simonsplein met de Sint Carharinakerk. Titus kwam met de volgende tips voor de lunch:

Stadscafé Simons, Simonsplein 8, 7001 BM Doetinchem

Paddy's Food & Drinks, Omdraai 1, 7001 BL Doetinchem

Café Jansen, Waterstraat 4-4-B, 7001 BH Doetinchem

Bij de Varkensweide zit ook Mama's (Stokhorstweg 2A, 7006 GA Doetinchem), ook een goede locatie om te eten. Maar hun terras is wat kleiner en met mooi weer snel vol.


 

Datum:                Zaterdag 17 juni 2023

Naam organisator:     Willem Joosten

Email:                pr@transalpclub.nl

Starttijd:            Tussen 10:00 en 11:00 uur

Startlocatie:         MC Donalds Malden, Rijksweg 5, 6581 EC Malden

 

Lengte toertocht:     +/- 150 km

Eindlocatie:          Café van Dorth, Rijksweg 19, 6921 AB Duiven.

Plus:                 TCN ijscoupe bij Café van Dorth.

Soort route:          Verhard.


Meld je aan via deze pagina, zorg wel dat je ingelogd bent.
Potentiële nieuwe leden kunnen mailen naar Willem Joosten pr@transalpclub.nl