Groningen rit (weekend)

Van 22-06-2024 10:00 tot 23-06-2024 17:00
Bij Groningen
Geplaatst door TCN Toer
Categorieën: Weekend
Hits: 1554

Zaterdag: Groningen / Ost Friesland route
Vertrek Camping ‘t Plathuis, dit is een kleinschalige camping.
De camping heeft 4 trekkershutten (reserveer op tijd) en een aantal kampeerveldjes. Verder is er een kantine en broodjesservice. Zelf contact opnemen voor een plekkie.


Vanaf de camping is het een kwartiertje lopen naar het vestingstadje Bourtange. Leuk om eens te bezoeken.

De route van ongeveer 200 km leidt ons van Bourtange naar de Meyer Werft in Papenburg waar je als je wilt bij het bezoekerscenter kunt bekijken hoe de enorme cruise schepen hier gebouwd worden. (wel even reserveren) 

Volgende stop is het Biker Hotel Zur Schanze in Holtgast, hier is de TCN als eens te gast geweest in het verleden. Een verzamelplek voor bikers uit heel Europa. Koffie en Curryworst of gewoon een stevige lunch voor weinig geld!

Met een volle buik lekker binnendoor richting het pontje bij Petkum / Ditzum om de Ems weer over te steken. Houdt de tijd in de gaten want het pontje gaat 1 keer per uur. Geen nood, het wachten bij de Ems is geen straf.

Door de polder naar Nieuweschans en richting de Blauwe Stad. Wellicht leuk om even aan te gaan bij Albert-Jan en Rina (hardcore TCN leden) zij runnen de Blauwestadhoeve.
Van hieruit lekker binnendoor terug naar de camping.


Zondag: Groninger Borgen tocht.
Zondag heb ik een tocht uitgezet vanuit de camping door het oosten en noorden van Groningen. Op de route komen we langs verschillende Groninger borgen, waaronder:

Burcht Wedde
Menkema borg
Fraeylemaborg


Uitwaaien op de dijk in Noordpolderzijl met een nuchtere lunch in het Zielhoes.


We zwaaien elkaar uit vanaf het terras van Hotel Gemeentehuis in mijn woonplaats Bedum. Of ….. gewoon binnendoor via Slochteren terug naar de camping of richting huis.

Verdere info volgt op het forum