Noord Holland (bollen) rit

Van 16-04-2023 10:15 tot 16-04-2023 17:00
Geplaatst door TCN Toer
Categorieën: Toertochten
Hits: 96

Datum:                         16 april 2023

Naam organisator:        Stamtisch west  (route: Cock 06-45357315 / Caspar 06-23969795)

Telefoon:                      06-31950438

Email:                          ericgoes63@gmail.com

Verzamelen:                va 10:15 uur

Starttijd:                    va 10:45 uur

Naam startlocatie:        McDonalds Diemen

Adres startlocatie:       Sniep 22

Postcode en plaats:     1112AH Diemen

Google:                       https://mcdonaldsrestaurant.nl/diemen

Telefoon startlocatie:   020-6004077

Coördinaten:                52.3324938,4.979012

Plus activiteit:                  nvt

Adres Plus activiteit:    nvt

Lengte toertocht:         +/- 150 km

Eindlocatie toertocht:   De Zoete Inval Haarlemmerstraatweg 183 2065 AE Haarlemmerliede

Soort route:                      Road

Alternatieve route:         nvt

Toelichting:  

De NH rit is dit jaar echt eens wat anders. Input en roots van ‘onder ‘t kanaal’ leidde tot een concept route die al voor de winter met een ploegje is voorgereden en groen licht kreeg (op zich al hartstikke knap om in het dichtbevolkte westen een bijna verkeerslicht vrije route te maken !) 

We blijven in 2023 dus echt aan de zuidkant van het Noordzeekanaal. Dus deze keer geen onverwachte tunnelafsluitingen en overvolle pontjes. We zouden hem ook de “drie provinciën rit” kunnen noemen. Of de “riviertjes, bollen, berg, duin en dijkjes route”. Maar het blijft toch een onvervalste NH (plus) rit.

We rijden ten Oosten van de Bijlmermeer met een ruime bocht onderlangs en zelfs soms precies over de provinciegrenzen van Utrecht en Zuid Holland. Grofweg zou je kunnen zeggen dat we de stelling van Amsterdam volgen. Het eerste stuk is een overdaad aan bochtige riviertjes. Wij rijden langs de Gaasp, het Gein, de Angstel en de Waver en eindigen langs de Amstel. Vervolgens gaat het langs de zuid kant van de Haarlemmermeer en ter hoogte van de Bollenstreek (Hillegom of Lisse) gaan we de ringvaart over richting zandgronden en duingebied. Het is midden april en hoewel mogelijk wat vroeg in het seizoen, zal er hier zeker het e.e.a. aan kleur op de bollenvelden te zien zijn (inclusief zondagsrijdende kijkers). Dit als goedmakertje voor vorig jaar toen de meeste koppen een paar dagen voor de rit verdwenen waren. Al kruisend door dit deel van de route zal ook worden gestopt voor de lunch (een definitieve lunchlocatie wordt nog bekent gemaakt). Na de lunch rijden we langs de westkust weer noordwaarts. Met  glooiende bochten op de rand van duin en bosgebied rijden we door rijkere wijken en ‘beklimmen’ we ook het kopje van Bloemendaal. Daarvandaan gaat het binnendoor langs de ruïne van Brederode uiteindelijk verder oostwaarts richting Spaarnwoude. Na wat lekkere lange slingerbochten volgt een voor sommigen bekend klimmetje in tegengestelde richting tot vlak onder het Noordzeekanaal. Dan weer terug het landelijk gebied in voor een laatste speelkwartiertje over een heerlijk dijkje richting Halfweg. Nog vóór het oudste stukje spoor van Nederland gaan we westwaarts richting Haarlemmerliede, waar we bij ‘de Zoete Inval’ nog wat kunnen na kletsen alvorens (vlakbij het Rottepolderplein) voldaan huiswaarts te gaan.


De GPX route track wordt nog aangeleverd.

Meld je aan via deze pagina, zorg wel dat je ingelogd bent.


Potentiële nieuwe leden kunnen mailen naar Willem Joosten pr@transalpclub.nl