Opstaprit

Van 11-03-2018 10:00 tot 11-03-2018 17:00
Geplaatst door Moupie
Categorieën: Toertochten
Labels: verhard

Dit jaar rijden we de openingsrit van Oeteldonk naar Puupenkoppenland. Nu ik dit schrijf is het carnaval nog in volle voorbereiding en op 11 maart, als wij de rit rijden, is het alweer de 4e zondag in de veertigdagentijd en dan ligt het carnaval al weer lang achter ons. Zowel Achterveld (Puupenkoppenland) als Den Bosch (Oeteldonk) doen daar als katholiek dorp/stad, van harte aan mee, vandaar de aanhef.

Vanaf 10.00 uur zijn wij te gast bij Bolwerk Den Bosch, St. Janssingel 25 in Den Bosch. Wij hebben daar voor jullie koffie/thee geregeld met natuurlijk een Bossche Bol van de Bossche Bollen specialist Jan de Groot! Wereld beroemd in Den Bosch en omstreken! Wil je die niet missen, vink dat dan even aan bij je aanmelding. De geplaatste vinkjes tot en met zaterdag de 10maart 08.00 uur worden mee geteld. Daarna moet de bakker aan de slag want we gaan natuurlijk voor vers.

We vertrekken uiterlijk om 11:00 uur waarna de rit eindigt bij De Roskam in Achterveld. Daar heb je gelegenheid om met elkaar de belevenissen nog even de revue te laten passeren voor iedereen weer zijns weegs gaat. Wat je onderweg allemaal tegen bent gekomen is ook voor mij op dit moment nog een verrassing want de rit moet nog worden gemaakt. Je vindt hem te zijner tijd uiteraard op de website.

Heb je er zin in om mee te rijden, meld je dan aan.


Update

Er zit een kort stuk (ca. 700m) gravel pad in de route, dat voor een ieder goed te doen is. Mocht je dit echter niet willen dan kun je er makkelijk omheen rijden. Om die reden vind je in het bestand twee routes.

Ook zullen we tijdens de rit twee keer gebruik maken van een pontje. Zorg daarom dat je wat kleingeld op zak hebt. De kosten zijn €1,50 (€2,00) en €1,30 (€2,10) voor een motor (met zijspan).

Naast een Bossche Bol is er ook nog een plus aan de rit toegevoegd. Waaruit de plus bestaat, blijft nog een verrassing.

Bij inschrijving na 9 maart 08:00 is er ivm bestellen van de bollen bij de bakker helaas geen bol voor je beschikbaar.

Foto Bossche Bol © Franklin Heijnen, CC BY-SA 2.0