"Natte" Paasrit

Van 02-04-2018 10:00 tot 02-04-2018 17:00
Geplaatst door TCN Toer
Categorieën: Toertochten
Labels: verhard

 

We rijden eerst langs het Hollandsch Diep, het Hollandsch Diep is een grote rivierarm in Zuid-Holland. Hij loopt vanaf het punt waar de Amer en de Nieuwe Merwede samenvloeien tot aan de Haringvlietbrug, waar hij overgaat in het Haringvliet.

Via Zevenbergen, Steenbergen rijden we richting Bergen op Zoom waar we in Het Standhuys ( Boulevard 55,  4617 HB, Bergen op Zoom) kunnen lunchen. Na de overheerlijke lunch rijden we richting de Oosterschelde, de Oosterschelde is het grootste en natste nationaal park van Nederland. Het is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water.

Vervolgens rijden we over de Philipsdam, die scheidt het zoete Volkerak-Zoommeer en de zoute Oosterschelde. De 4 Krammersluizen in de dam zorgen ervoor dat schepen kunnen blijven passeren.

Het is de moeite om even te stoppen en de sluizen te bewonderen.

Via Oude-Tonge en Ooltgensplaat rijden we naar de Volkeraksluizen.

Het Volkerak ligt tussen Noord-Brabant, Goeree-Overflakkee en Sint Philipsland. Het is een zoetwatermeer met een vast waterpeil. Ook hier kunt u stoppen om de sluizen te bewonderen, er is een uitkijktoren. Tussen 1957 en 1967 zijn de Volkeraksluizen gebouwd, die het Hollandsch Diep van het Volkerak scheiden. Het sluizencomplex beschermt het zuiden van Zeeland tegen hoogwater en is tegelijkertijd erg belangrijk voor het scheepvaartverkeer. Jaarlijks passeren er bijna 150.000 vrachtschepen.

We eindigen de rit in Willemstad en hopen daar gezamenlijk nog wat te drinken bij Anno 1610, Benedenkade 11, 4797 AV, Willemstad.