Ermelo-Putten

Van 07-07-2018 10:00 tot 07-07-2018 17:00
Bij Ermelo
Geplaatst door TCN Toer
Categorieën: Toertochten
Labels: verhard
Datum: zaterdag, 7 juli 2018
Start: McDonalds, Smitspol 7, 3861 RS Nijkerk
Lengte: ca, 130 km
Soort rit: grotendeels verhard


De Ermelo-Putten rit is een toertocht door het afwisselende landschap van de Veluwe. We Starten bij de Mc Donalds in Nijkerk (afslag 9 “Nijkerk” op de A28), waar we over kleine weggetjes langs oude boerderijtjes tussen Putten en Nijkerk doorrijden richting Garderen. In het begin zit er een klein onverhard gedeelte in de route van hard zand met wat gravel, maar dit zal voor onze clubmotoren geen probleem moeten zijn.

In Krachtighuizen is er een tweede onverhard stuk dat door de bossen gaat van ca. 1,5 km, daarna blijven we op verharde wegen rijden. Tussen Uddel en Hoog Soeren voert de route over heidegebied met mooie vergezichten. Daarna rijden we om Apeldoorn heen om bij Vaassen weer in de Veluwse bossen te komen.

Bij Vierhouten kun je kiezen om naar “Het verscholen Dorp” te rijden (grotendeels onverhard en je moet over hetzelfde pad weer terug), waar in de 2e wereldoorlog een groep Joden uit handen van de Duitse bezetters probeerde te blijven. Ook al interesseert deze geschiedenis je niet, dan is het evengoed de moeite waard om dit stukje onverharde weg door de bossen mee te pakken ?

Daarna volgt weer een mooi stuk door bos en langs hei richting Leuvenum, waar het eindpunt bij de boulevard van Harderwijk ligt met diverse horeca gelegenheden. De boulevard zelf is volledig voetgangersgebied.