Havenrit

Van 05-08-2018 10:00 tot 05-08-2018 17:00
Geplaatst door TCN Toer
Categorieën: Toertochten
Labels: verhard
Datum: zondag, 5 augustus 2018
Start: verzamelen vanaf 09:30
  vertrek uiterlijk 10:30
Startlocatie: Taveerne Racket
 
 
 
Lengte: ca. 120 km
Lunch: Het Keringhuis
  Maeslantkeringweg 139
  3151ZZ Hoek van Holland
Rondleiding: 14:00 - 15:30
Soort route: verhard

 

We starten in Rotterdam Ommoord bij Taveerne Racket. Deze taveerne is ook het honk voor diverse tennisverenigingen. Na de Taveerne gaan we richting IJsselmonde / Slikkerveer / Ridderkerk waar we een klein stukje langs de Nieuwe Maas rijden. Om op de Oostdijk te komen is het even oppassen bij Afslag 24 op de A16. Je krijgt daar even in korte tijd 3 x 180° bochten te verrijden voordat je op de Oostdijk rijdt. T.h.v Slikkerveer zien we rechts van ons Het Huys ten Donck liggen. Het landgoed is ruim drie eeuwen in het bezit van de familie Groeninx van Zoelen. Vervolgens komen we uit op de Noldijk langs het Waaltje en de Oude Maas bij Barendrecht. Hier rijden we door de Albrandswaard met Rhoon en Poortugaal aan de rechterkant. We zien hier in de verte al de hoogbouw van Hoogvliet opdoemen. Bij de Groene Kruisweg (berucht door de vele snelheidscontroles) steken we de Oude Maas over en komen dan weer op Voorne en Putten uit. Hier hebben we vorig jaar met de 2e Maasvlakterit ook gereden. Toen reden we meer in het binnenland. Spijkenisse laten we links liggen. Langs Geervliet Heenvliet en Zwartewaal rijden we verder over schitterende dijkjes die af en toe 1,5 meter breed zijn met helaas een aantal echt vervelende drempels.

Ter hoogte van Vierpolders en Maasland steken we 3 wateren over: Eerst het Brielse Meer, dan het Hartelkanaal en vervolgens het Calandkanaal. Daar aangekomen rijden we een stukje de Noordzeeweg op.

Langs de kaden van de Noordzeeweg bevindt zich de thuis- en of bevoorradingskade voor allerlei offshore vaartuigen, o.a. Heerema’s Hermod en Thialf. Deze semisubmersible- heavylift schepen zijn hier regelmatig te vinden. Hopelijk krijgen we er een glimp van te zien..

Op de Noordzeeweg nemen we de eerste afslag rechts en rijden richting Maassluise Veer.

We hebben

 

 

 

De Gaag is een kanaaltje wat bij Schipluiden samenkomt met de Vlaardingervaart.