Verbetering Forum sfeer en Club cultuur (was Re: Sfeer alhier)

30 nov 2009 21:20 - 02 dec 2009 21:49 #1 door daandus
Allen,

Hierbij een uitnodiging om eens te sparren over de sfeer op het forum, of wellicht binnen de club.

Voorbeeldje/Voorzetje:
3,5 jaar gelden begon ik AT te rijden, en gezien de hoge AT-dichtheid in mijn familie weigerde ik een nieuwe brandstofpomp te kopen bij Honda.
Ik vroeg om defecte brandstofpompen op 't forum, om hiermee te gaan experimenten. Velen accepteerden dit niet, en reageerden in de sfeer van "da's belachelijk, want daar ga je vast geld aan verdienen". Leuk.... :-S
Na 2,5 jaar regelmatig op de vluchtstrook te hebben gestaan (3x in de Alpen!) met experimentele pompschakelingen heb ik uiteindelijk iemand gevonden die schakelmechaniekjes kan leveren. Echter, ik moest een enorme bups afnemen en moest een 4-digit bedrag investeren. Tja....

Toch maar gedaan, want anders wordt 't nooit wat. En ja, ik doe daar (per onderdeel) een marge op! Da's toch niet heel raar lijkt me, aangezien ik ook iedereen aan de telefoon heb, aan t zeuren heb, aan 't begeleiden ben en soms zelfs hun pompje zit te solderen/reviseren.....

Toch wordt je op het forum afgeschoten om bovenstaande insteek; wat is dat toch? Honda vraagt  180-220 euro voor een pomp, ik bied voor 40 euro een betere oplossing! Kunnen mensen dit nou niet hebben? Zijn mensen gepikeerd omdat ze zelf geen oplossing hebben bedacht? Vinden mensen dit wangedrag?

Als mensen een eigen zaak hebben en hier hun koopwaar aanprijzen is dat okay.
Als mensen hier de technische goeroe beweren te zijn met niet onderbouwde adviezen is dat okay, (terwijl ik dat toch echt "schadelijk" vind). Als mensen echt foute adviezen geven, of dingen aanbieden onder 't mom van een superaanbieding terwijl het dat niet is ga ik er ook wel tegenin.
Het is supertof als mensen enthousiast zijn, maar je moet elkaar natuurlijk ook een beetje scherp houden!  :D

Al met al bestaat deze club toch enkel omdat er een stelletje dwazen in dit land is wat er schik in heeft op (veelal) wat oudere allroads rond te tuffen, en dat probeert zo efficiënt mogelijk op de weg te houden. ;D
Laten we de lol delen, en elkaar een beetje helpen!

Graag jullie mening & inzicht.... !

... was ooit lid ...

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

30 nov 2009 22:02 #2 door Sandra
Hallo,
Dat klinkt goed: jij hebt er moeite ingestoken om alles uit te zoeken, het blijkt te werken en doet een investering.
Wanneer mensen bij jou kopen zijn ze goedkoper uit dan met een nieuwe pomp, het is een heel behoorlijke besparing, veel geld...!
Daar mag jij toch best een kleinigheid aan verdienen??  Niks mis mee...uiteindelijk hoeft niemand niet bij jou te kopen, het mag!
Lekker doorgaan zo! Succes!

http://img684.imageshack.us[img] img684.imageshack.us

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

30 nov 2009 22:56 #3 door cobramarw
Niks van aantrekken.
Je hebt een prima oplossing voor een prima prijs.
Ik heb mijn zadel hier verkocht, een camera hier gekocht, banden van een clublid gekocht, ga via hier naar Ad voor gerief, haal bij jou een mekaniekje.
So what...

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

30 nov 2009 23:04 #4 door robgoesdakar
Daan,

ik volg veel op dit forum, en zie dan ook best het nodige aan opmerkingen e.d. voorbij komen.

Grootste probleem is, en zal altijd blijven, dat sommige opmerkingen geschreven worden alsof men in de kroeg met een biertje erbij naast je staat. Ondanks de mogelijkheid tot het gebruik van smilies is dat soms niet echt duidelijk.

Iedereen maakt zich er wel eens schuldig aan, en een meer als grap bedoelde opmerking kan volledig verkeerd vallen bij de geaddresseerde omdat deze net een zware dag op het werk gehad heeft, of op een andere wijze niet helemaal lekker in zijn/haar vel zit. Dat kun je op afstand en achter je buis niet zien/voelen aankomen.

Als jij (of wie dan ook) zich onheus bejegend voelt door een ander, dan hoeft dat dus absoluut niet zo bedoeld zijn. Voelt iemand zich een dag later, en alle reacties terug lezend nog altijd slecht, stuur de poster gewoon een PM met een vriendelijk verzoek. Het 'uitvechten' op een forum zal alleen maar leiden tot nog meer discussie en maakt het mogelijk alleen nog maar erger.

In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk. In de praktijk wel.

Bijlage:


Meer dan alleen banden ;)

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

01 dec 2009 00:42 - 01 dec 2009 00:50 #5 door Waffie
Als we toch gaan luchten..

het mechaniekje dat je aanbied is zeer zeker een welkome aanvulling  maar je reageert weer erg fel.(lees al je postings van je zelf maar eens door)

Niet alles wat je leest moet je negatief opvatten om vervolgens direkt in de  verdediging  te gaan

Als er iets gepost wordt wat naar jouw idee niet correct is moeten we daarover als forumleden  van gedachten kunnen wisselen.
dit om  zodoende vooral van elkaar te leren
Ik zie in deze posting zaken die me op vallen en waarvan ik misschien het gevoel heb dat ik me aangesproken zou moeten voelen,
jammer dat het beestje dan niet gewoon bij zijn naam genoemd word.
Ik hoef me niet te verstoppen met een nick name
iedereen weet me 7 dagen per week heel nederland door rijdend te vinden,
daar klaag ik niet over,hang het ook niet aan de grote klok en  hoef er zeker geen schouderklopje of een koosnaampje voor te hebben.
uiteindelijk word je altijd overreden door een strontkar en nooit door een koets
en  de voornaamste reden om het te doen " omdat je het graag doet"... voor de club(leden)

maar  je hebt volledig gelijk.. het niveau van het forum is belachelijk omlaag gegaan .

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

01 dec 2009 08:06 #6 door daandus
Rob heeft gelijk denk ik; iedereen reageert direct op "vanalles", en die momentopname staat vast...
Da's blijkbaar een euvel van Fora, want da's overal vrees ik.

Dat je door een strontkar overreden wordt zal ook wel waar zijn gok ik ;-)

Maar ik denk dat we inderdaad niet iets uit moeten vechten op 't forum, maar dit topic had de intentie om eens te bomen over de sfeer hier. Ieder forum heeft een "harde kern", maar ik heb gewoon het idee dat het minder gezellig wordt.

@Allen: Nicknames horen bij fora in mijn ogen, je kunt niet verwachten dat iedereen met naam-en-toenaam op 't www gaat staan. Mochten mensen mij echt graag willen leren kennen: het emailadres wat bij m'n advertenties staat bevat m'n naam, daarmee kun je op Hyves zelfs m'n basisschool vinden! ;-)
@Ad: ik zal je deze week ff PB-en.

... was ooit lid ...

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

01 dec 2009 08:48 #7 door Nikotech
Ik denk ook dat Rob, maar ook Ad de spijker op zijn kop slaat.

Ik trek me, net als Ad,  een beetje de start van dit topic door Daan persoonllijk aan, gezien mijn wellicht verkeerd overgekomen opmerking over de brandstofpomp oplossing van Daan.

Daan, mocht je deze in het verkeerde keelgat geschoten zijn dan mijn excusses !
Ik wil wel eens wat primair reageren, ben ik me (vaak achteraf ) bewust, maar ben danook niet te beroerd om dat toe te lichten /geven :) 

T.a.v. de sfeer op het forum, denk ik niet dat deze zo slecht is hier. Ben het er wel mee  eens dat het niveau idd behoorlijk aan het zakken is. Op een enkele uitzondering na heeft het forum wel een steeds hoger "praathoek" gehalte en komen keren een aantal zaker met enige regelmaat terug. Nu ben ik niet zo'n algemeen  forum bezoeker. ( ben feitelijk alleen hier aktief) maar vermoed dat dat "de functie" van een forum is ? Of ben ik gewoon niet zo "gezellig"  haha

Dus Daan gewoon doorgaan met waar je mee bezig bent. Ook jij spant je met jouw middelen en kennis en op jouw manier in voor de club. En dat maakt de/een club tot wat hij is.  En laat je niet gek maken, zeker niet door mij !

Wellicht een idee om een website te maken voor je brandstofpomp oplossing,  je hebt het over je advertentie, ik zie hem hier niet, zet hem ook in je onderschrift. Gratis reclame.

SUCCES !

Keep on doing the good thing ! And, ....no hard feeling, please

Zorgen moet je niet maken, zorgen moet je doen ......

Bijlage:
<< Klik op het plaatje voor mijn website.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

01 dec 2009 10:53 #8 door daandus
Nee, nop hard feeling.
D8 alleen dat het goed was er eens een discussie over op te zetten.
(alleen iets meer in het algemeen, dat was mijn bedoeling!)


=> Website: nee, dan wordt het veel te profi; da's nou net niet de bedoeling.

... was ooit lid ...

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

01 dec 2009 11:23 - 03 dec 2009 08:13 #9 door Two Plugs
Het 'niveau' van het Forum is onderuitgegaan, stellen Ad en Nico. Dat ervaar ik zeker niet. Ben wel geprikkeld door jullie opmerking, overigens!  ;)
Ad... vind het erg jammer dat je dit de 21ste tijdens onze vergadering niet bespreekbaar hebt gemaakt. Daar zaten immers een groot aantal 'actieve' leden om tafel inclusief het bestuur.

Wat mij de afgelopen tijd is opgevallen is dat er véél meer gediscusieerd wordt en daar is een forum toch ook voor bedoelt? Je mag het met elkaar eens zijn, dat hoeft niet. Waar de schoen (eh, motorlaars) knelt is dat sommige postings / forumleden overkomen alsof ze de andere mening niet respecteren. Ik schrijf nadrukkelijk 'overkomen' (wellicht om ook zelf die stoute schoen aan te trekken!), omdat ik er van ben overtuigd dat iedereen het hier goed bedoelt.

De een kiest voor een perfecte (en vooral betaalbare!) oplossing van Daan, de andere denkt (me included...  ::) ) dat een Brezanpomp het ei van Columbus is (vooral omdat 'ie wellicht niet op de hoogte is dat er ook andere oplossingen bestaan...)

Nix mis mee toch? Hetzelfde geld voor het Forum. Willen we echt een club van '100 regeltjes en wetjes' en een strakke moderatie van dit Forum zoals ooit op het 'oude' Rapidforum? Kan ik me niet voorstellen. Wat ik nml erg prettig vind is dat de forumleden zelf collega- forumleden aanspreken (het zij op dit forum, het zij middels een telefoontje, e-mail of PM) als hij/zij lichtelijk dreigt te ontsporen...  ::). En aangesproken forumleden zijn vervolgens niet de beroerdste om excuses aan te bieden als de kritiek terecht is.

M.i. is dit forum dus behoorlijk zelf regulerend en dat is een dikke plus voor ons allemaal. Eigenlijk best een hele mooie afspiegeling hoe wij, als vereniging, met elkaar omgaan.

'Tuurlijk blijven er uitzonderingen. Maar die zul je overal aantreffen.

Two Plugs AKA Bernard
Look who's back ;)

Varadero International FB group
m.facebook.com/groups/1467408023517180

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

01 dec 2009 16:10 #10 door daandus
Ben ik het redelijk mee eens eigenlijk.....! Laten we er maar lekker over ouweh0eren dan!
behalve die Brezanpomp dan.... .

... was ooit lid ...

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

01 dec 2009 19:44 - 01 dec 2009 19:47 #11 door Menno
Is het forum minder leuk? Ook deze vraag houdt mij al enige tijd bezig. Ik ben helaas bang dat ik vanuit mijn eigen gevoel deze vraag bevestigend moet beantwoorden.

Naar mijn mening is er dit jaar een verharding opgetreden in de woordkeuze in sommige postings. En dat heeft enkele vervelende gevolgen voor de rest van het draadje. Ook het aanspreken van forumleden op hun postings valt lang niet altijd goed.

Zelfregulering is okay, maar de suggestieve postings die ik her en der lees, worden hiermee niet voorkomen en bepalen wel degelijk de sfeer. Verder zie ik nog steeds geweldige initiatieven ontstaan via het forum, maar het zijn, enkele uitzonderingen daar gelaten, wel steeds dezelfde groep leden die hier achter zitten. En het zijn vaak de postings van een andere groep leden die met zorgvuldig geformuleerde postings de discussie keer op keer op scherp zetten.

Uiteindelijk is het forum een afspiegeling van de toestand van onze vereniging, maar zo rooskleurig als tweepluggies dat ziet is volgens mij door een lichtroze bril gezien. Zelf post ik tegenwoordig veel minder en kies er steeds vaker voor om niet in plaats van wel te reageren. En dat is eigenlijk best wel jammer.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

01 dec 2009 20:06 #12 door Erik
Nou, nog een duit dan maar  ;) ;

Ik ben nu volgens mij een jaar of 5 lid van TCN (dacht ik, weet niet precies meer..). In de beginjaren veel ritten gereden, veel kennissen opgedaan en heel veel lol gehad, vooral bij diverse offroadritten.

Nu zijn we zoveel jaren verder en ik vind de sfeer binnen de club maar ook op het forum ook veranderd. Veel leden van toen zijn opgestapt, o.a. doordat ze een ander merk gingen rijden maar ook om andere redenen..
Een jaar of wat geleden stond er zelden of nooit een onvertogen woord op het forum, nu lijkt het wel of het gezeik op en over elkaar steeds erger wordt..
Ik rij al twee jaar bijna geen ritten meer (behalve natuurlijk de Zeelandritten), deels door tijdgebrek maar om eerlijk te zijn heb ik nu niet minder tijd of gelegenheid dan vroeger, ik heb gewoon geen zin meer om er een vrije dag voor op te offeren. Er is dus blijkbaar nog een andere reden..

De gezelligheid op het forum is ook veranderd, er wordt veel minder gepost en gereageerd, diegene die de statistieken kennen zullen dat beamen. Daarbij komt dat de inhoud van de meeste topics niet echt meer toe de verbeelding spreken. Echt leuke topics zoals van een restauratie/ombouw, een reis of een interessant technisch probleem zie je ook steeds minder. Mensen die het oude forum nog kennen begrijpen misschien wat ik bedoel.
Neem als voorbeeld het ARM-forum (notabene opgezet door een oud TCN bestuurslid..), op dat forum ben ik ook niet vaak meer te zien maar de reden daarvoor ligt héél anders (geen offroadfiets meer) maar heb toch nog wel contact met verschillende forumleden, veel minder "gezeik" én gezelliger, misschien meer repect voor elkaar?
Ander voorbeeld is het Triumphriders forum, gezellig, ongedwongen en jawel, net als het ARM-forum bestaat deze uit een ongeorganiseerde club... integenstelling tot TCN. En zeg niet dat daar niets georganisseerd wordt want deze clubs zijn een stuk actiever dan TCN, en dat zonder bestuur en aanverwante dingen.


Velen zullen het niet met me eens zijn (dat zijn meestal de leden die minder dan 2 jaar lid zijn denk ik..) maar de reden voor mij om steeds minder op het forum te kijken en vooral te posten is het steeds hogere "GS-Forum-gehalte".

Maar goed, het is mijn mening maar, ergens vanuit het verre zuidwesten ::)
Hopelijk veranderd het nog eens maar voorlopig zie ik TCN er niet op vooruitgaan  :'( 

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

01 dec 2009 20:24 #13 door Neet
Iedereen mag zijn mening geven zolang je een beetje netjes, eerlijk en recht voor zijn raap houd. Is helemaal niet erg hoor. Gezelligheid...... ??? Dat doe je thuis bij de open haard, in een cafe bij je maten of weet ik veel waar. Voor mij blijft het gewoon een leuk forum en merk dat iedereen anders is en anders reageert.

Gr. Neet

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

01 dec 2009 20:57 #14 door Gast
Op de brandstofpompen ga ik n.. nou vooruit toch wel in.. gewoon een Alp rijden  :P

Sfeer in digitale omgevingen kan ik een klein beetje over meepraten met xx jaar op mailinglijsten en fora.

In z'n algemeenheid kun je stellen dat iedereen op internet mondiger is geworden. Dezelfde ontwikkeling zie je ook met email binnen organisaties. Heeft heel sterk te maken met het gemak waarmee je een paar letters in de wereld smijt.
Trek je het breder dan zien we het ook in de ergernissen van bellen in de trein of je email checken/sms-en tijdens een vergadering.
Naarmate je een communicatiemiddel meer als "gewoon" ervaart ga je het ook meer "misbruiken"
Ga maar na; onze generatie zit een paar uur per dag dom naar een kastje te staren.
Ben je van na 1990 dan zul je veel meer "multi-channel" bezig zijn.

Maar laat ik even met de leesgroep rekening houden  8)

Dat gespecialiseerde fora als ARM en de Triumpriders nog het "oude" gevoel hebben heeft met name te maken met een hechte groep IRL (in real life) en ook een sterke gezamelijke hobby. In die zin hebben mensen op ARM meer gemeen dan mensen op dit forum.

Wat niet meehelpt is dat ons forum een mix is van leden en niet-leden; en die laatste hebben natuurlijk nog minder binding met de TCN.

Als je kijkt naar de sub-groepen die ook dankzij dit forum ontstaan zijn dan is daar inderdaad wel een stukje "bitching" naar elkaar op het forum maar IRL (Stamcafe West is morgenavond weer) wordt dat heel goed gecompenseerd.
Zit je alleen op de forum en kom je niet naar bijeenkomsten dan mis je dus een heel stuk van de (non verbale) communicatie.

Denk dat een belangrijke rol ligt bij de "bestuurders" om meer (niet)leden naar evenementen te trekken.
Zo maar wat ideeen:

* Bijvoorbeeld t/m de motorbeurs lid worden; dan gratis mee met het Afsluitweekeind
* Transalper... nu ja die is wel duidelijk
* Delen van dit forum selectiever beschikbaar stellen;
technisch is het mogelijk om bijvoorbeeld mensen zelf "lidmaatschap" van het nieuwe board "All en Offroad" te laten aanvragen.
Toegang gaat direct dus in principe kan iedereen er direct in; maar voordeel is dat beter duidelijk is wie "in het cafe" aanwezig is.

En "sfeer" begint ook bij jezelf; paar maanden geleden was ik dit forum ook beu; maar dat had te maken dat ik uiteindelijk een verkeerde (voor mij) rol had genomen binnen deze club (die van bestuurder)
Menno heeft inmiddels ook een andere rol dan zijn 3-musketiers uitstraling van het begin.

Clubs al deze zijn ook dynamisch.. 4 a 5 jaar is denk ik het gemiddelde qua deelname duur.
Mensen gaan voor andere motoren; worden ouder, papa of maken carriere (IRL)
Toen ik in 2004 voor het eerst meeging nam de "oude garde" toen ook zo'n beetje afscheid.
En zo wordt de nieuwe garde de oude garde.

Afijn; m'n stagiair zegt dat ik te veel ouwehoer...

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

01 dec 2009 21:03 #15 door Gast
BTW, ik pleit al lang voor een 3-koppig bestuur ipv die 5 die er nu zitten;
en daaronder dan sterke, minder formeel "commissies" zoals William deed met de BAT.

Een club zonder bestuur lijkt me ook een fantastisch experiment.

Scheelt ook mijzelf in 2012 als voorzitter promoten en de club opheffen  :angel:

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

01 dec 2009 21:40 #16 door daandus
Dat ieder forum een bepaalde harde kern heeft is een feit volgens mij. En laten we eerlijk zijn: na een tijdje ken je die kern en weet je ook aan wie je iets hebt, en aan wie niet.... (of wie je een %#%4 vindt en wie je tof vindt, wellicht overlapt dat ;-))

Wel snap ik niet dat bij een knutselaars-clubje (want de meesten hier rijden niet op een gloednieuwe 1200GS-Adv) het pionieren met de techniek vaak niet gewaardeerd wordt, en mensen het liever afschieten dan waarderen. XRVrider, bedoel je dat met GS-Forum-sfeertje?

Zelf ben ik niet zo toertocht-achtig, als draai ik een enkel ritje wel mee. BAT vind ik wel een bijzonder evenement, wat de TCN heel waardevol maakt. Ik spreek veel mensen vanwege de brandstofpomprevisiesetjes (3x woordwaarde 8)) die dwaze plannen hebben met hun ATtje, en wijs hen daar altijd op.
DAT zijn dingen die de club uniek maken, en dus op de kaart zetten.

Het valt me op dat een groot aantal van de mensen die een (deel van de-)wereldtrip willen maken met hun AT (geloof me, dat zijn er meerdere per jaar!) de TCN links laten liggen, terwijl dat toch potentiële leden zijn die iets te leren hebben, maar zeker ook iets in te brengen hebben! (misschien dat een afscherming van (-een deel van-)het forum hen meer betrekt in 't spel?)

Gelukkig start er nu een goede discussie! Denk dat dat nooit verkeerd is.....

... was ooit lid ...

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

01 dec 2009 22:24 #17 door Miquel
Ter info: Vroeg me af hoeveel actieve forumleden er op het Transalpclubforum zitten.

Miquel was TWINDRIVER
Lid vanaf 2005 tot 2015



Transalp 600

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

01 dec 2009 22:45 #18 door robgoesdakar
Op dit moment zijn er 968 geregistreerde forum leden.
Daaronder zullen een aantal leden dubbele accounts hebben, maar dat is al veel minder dan op het oude forum.

Actief is altijd lastig aan te geven.

In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk. In de praktijk wel.

Bijlage:


Meer dan alleen banden ;)

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

01 dec 2009 22:49 #19 door Miquel

Op dit moment zijn er 968 geregistreerde forum leden.
Daaronder zullen een aantal leden dubbele accounts hebben, maar dat is al veel minder dan op het oude forum.

Actief is altijd lastig aan te geven.

Zoveel :o :o

Miquel was TWINDRIVER
Lid vanaf 2005 tot 2015



Transalp 600

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

01 dec 2009 22:51 #20 door Bono
Ben ik benieuwd hoeveel van die 968 daadwerkelijk TCN lid zijn?

-- Han --

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Huib@1100
Tijd voor maken pagina: 0.149 seconden